Mergi la conţinutul principal
 • 27/09/2022

  GRĂDINIȚA NOUĂ SE FINALIZEAZĂ

   

  Domeniul Educației este prioritar pentru dezvoltarea orașului Ștei, iar construcția noului edificiu destinat copiilor, care va avea 56 de locuri, se va finaliza până la sfârșitul acestei luni.

   

  Proiectul „Reabilitare și conversie clădire existentă în grădiniță” are o valoare de 1.892.155 lei, este finanțat din fonduri europene, prin POR și prevede conversia fostei Centrale Termice 4 și transformarea ei într-o grădiniță.

   

  Sălile de curs modulare permit efectuarea activităților în sistem autonom, pentru fiecare clasă, sau desfășurarea unor activități desfășurate în spațiul comun, generat prin retractarea pereților din panouri mobile.

   

 • 27/09/2022

  ENERGIE VERDE ÎN ȘTEI-AL DOILEA PARC FOTOVOLTAIC DIN BANI EUROPENI

  Azi, la sediul Ministerului Energiei, alături de Domnul Ministru, Sebastian Burduja și colegul, Mihai Sferle(foto1,2,3), am participat la semnarea primelor două contracte de finanțare ale programului național FONDUL DE MODERNIZARE, atribuite Orașului Ștei(foto 5,6) și Comunei Cociuba Mare.

   

  Această investiție, prin care Primăria Ștei construiește în oraș al DOILEA PARC FOTOVOLTAIC(400 KW), vine în completarea primului proiect câștigat(care este în faza de finalizare), cu FINANȚARE EUROPEANĂ-PROGRAMUL POIM, prin care se produce energie regenerabilă(399 KW-foto 4).

   

  Împreună, vor asigura întreaga cantitate de energie electrică necesară instituțiilor publice din orașul nostru.

 • 27/09/2022

  CLĂDIREA BAZEI SPORTIVE MINERUL VA FI EXPROPRIATĂ ȘI REABILITATĂ DE PRIMĂRIA ȘTEI

  Primăria Ștei a început procedura de expropriere a imobilului de la fosta Bază Sportivă „Minerul”(foto 3), pentru care s-a pregătit un proiect de reabilitare și modernizare, oferindu-i-se funcțiuni multiple.

   

  Lucrările de execuție au fost scoase la licitație, cu clauză suspensivă, au fost depuse trei oferte, care sunt în evaluare, iar după semnarea contractului de execuție vom încerca să identificăm o sursă de finanțare din fonduri nerambursabile.

   

  Din lipsa de fonduri proprii am făcut exproprierea în două etape; terenul de joc propriu-zis a fost achiziționat anul trecut, iar anul acesta, expropriem această clădire, ambele de la Compania Națională a Uraniului.

 • 27/09/2022

  PRIMǍRIA ORAȘULUI ȘTEI CONSILIUL LOCAL AL ORAȘULUI ŞTEI 


  Vă invită miercuri, 20 septembrie 2023, ora 12:00 să participaţi la:


 • 27/09/2022
  EUROPEAN HERITAGE DAYS UNDER THE AUSPICES OF ATRIUM THE ARCHITECTURE OF TOTALITARIAN REGIMES IN THE URBAN MEMORY OF EUROPE
 • 27/09/2022

  RUTA CULTURALĂ ATRIUM-ADUNAREA GENERALĂ LA ȘTEI

   In această săptămână, în orașul nostru, au avut loc lucrările Adunării Generale a Asociației Rutei Culturale ATRIUM, aflată sub patronajul Comisiei Europene.

   Șteiul are un patrimoniu cultural arhitectural de tip totalitarist, a fost inclus in această asociație in 2019 și are ca obiectiv promovarea la nivel european a acestor valori și dezvoltarea turismului cultural.

  Subiecte dintre temele și dezbaterile în atelierele de lucru:

  -Interpretarea disonanței: narațiunile de patrimoniu ale ATRIUM și sectorul turismului"

  -Catalogul digital ATRIUM

  -Proiecte europene, o resursă pentru obiectivele ATRIUM

  -Schimbul de bune practici între membrii ATRIUM

 • 27/09/2022

  CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ȘTEI- UN NOU PROIECT DIN BANI EUROPENI

  Proiectul constă în reabilitarea și modernizarea clădirii din incinta Grădiniței cu Program Prelungit(foto 2), iar Centrul Comunitar Integrat va funcționa având ca grup țintă, în special, categoriile vulnerabile de persoane(persoane vârstnice, persoane cu dizabilități)

  Valoarea proiectului este de 238.000 € iar proiectul a fost câștigat prin Programul PNRR, Componenta-12, Sănătate.

  Centrul va avea un spațiu care va cuprinde următoarele încăperi:

  -birou pentru personalul centrului

  -sală pentru consiliere medicală individuală și/sau întâlniri de grup

  -sală pentru consiliere socială sau alte activități de servicii sociale

 • 27/09/2022

  SISTEM SUSTENABIL PENTRU ALIMENTARE CU APĂ DE CALITATE, PRIN PROGRAMUL „A SALIGNY”

  Astăzi, la sediul MDLPA, am semnat în prezența Domnului Ministru, Adrian Veștea, contractul de finanțare pentru un nou proiect de management a apei potabile.

  Furnizarea apei potabile în orașul nostru NU CONSTITUIE O PROBLEMĂ, după finalizarea proiectului de reabilitare a rețelelor de apă prin programul PNDL2. Șteiul are un sistem de alimentare cu apă CONSOLIDAT ȘI EFICIENT.

  Această investiție nouă va avea rolul de a crea ÎN PARCUL INDUSTRIAL o gospodărie de apă nouă, care în caz de nevoie, să aibă autonomie față de cea a orașului.

 • 27/09/2022

  ENERGIA VERDE- O PRIORITATE PENTRU ȘTEI

  Am început lucrările de introducere a rețelei pentru apa geotermală, de la forajul 3010, din zona cimitirului, la mai multe obiective din oraș, din care primul este Spitalul Orășenesc Ștei, unde am ajuns cu rețeaua, la sfârșitul săptămânii trecute.

  Lucrările se fac în regie proprie, cu angajații de la Zone Verzi, în colaborare cu muncitorii de la Solceta, iar economiile făcute de primărie, prin această decizie, depășesc 2 milioane lei.

  După obținerea licenței de exploatare în perimetrul Stei, pentru apa geotermală, am pregătit un proiect, prin care vom conecta sursa de apă geotermală la mai multe instituții publice, care o vor utiliza la încălzire.

 • 27/09/2022

  SE FINALIZEAZĂ LOCUINȚELE SOCIALE DE LA ȘTEI

  Lucrările la proiectul ,,REABILITARE ȘI MODERNIZARE LOCUINȚE SOCIALE. PARC ȘI ALEE DE ACCES" se vor finaliza până la sfârșitul acestui an.

  Proiectul este finanțat din fonduri europene și are ca obiectiv principal reabilitarea, modernizarea și refuncționalizarea clădirii fostului sediu al poliției, de pe strada Independenței(foto 5, in anul 2012), aflat în stare avansată de degradare, prin construirea a 12 apartamente ca locuințe sociale, destinate persoanelor din categorii vulnerabile.