Mergi la conţinutul principal
 • 27/09/2022

  PRIMǍRIA ORAȘULUI ȘTEI CONSILIUL LOCAL AL ORAȘULUI ŞTEI 


  Vă invită miercuri, 20 septembrie 2023, ora 12:00 să participaţi la:


  “𝐒𝐀̌𝐏𝐓𝐀̌𝐌𝐀̑𝐍𝐀 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄𝐀𝐍𝐀̌ 𝐀 𝐌𝐎𝐁𝐈𝐋𝐈𝐓𝐀̌𝐓̧𝐈𝐈 𝐈̑𝐍 𝐒̧𝐓𝐄𝐈” 


  Veniţi să inaugurăm împreună traseul cicloturistic tematic, vizitând bisericile de lemn din zona Şteiului! 


  Itinerarul nostru va fi următorul:
  Primăria Ştei – Zona “Aeroport” – Moţeşti – Biserica de lemn din Valea de Jos – Biserica de lemn din Rieni – Biserica de lemn din Cucuceni – Ghighişeni – Hotărel – Primăria Ştei. 

  La sosire, Primăria va oferi cicliştilor dulciuri şi răcoritoare. 
  “Eficiență energetică - Save energy”


  Detalii şi înscrieri la telefon 0751 226429 (Ludovic Kuti – Tic)

 • 27/09/2022
  EUROPEAN HERITAGE DAYS UNDER THE AUSPICES OF ATRIUM THE ARCHITECTURE OF TOTALITARIAN REGIMES IN THE URBAN MEMORY OF EUROPE 𝐖𝐇𝐄𝐄𝐋𝐒 & 𝐖𝐎𝐍𝐃𝐄𝐑𝐒 DISCOVER YOUR CITY HERITAGE BY BIKE! 📍WEDNESDAY SEPTEMBER 20.2023, 12:00 P.M. ȘTEI CITY HALL
 • 27/09/2022

  RUTA CULTURALĂ ATRIUM-ADUNAREA GENERALĂ LA ȘTEI

   In această săptămână, în orașul nostru, au avut loc lucrările Adunării Generale a Asociației Rutei Culturale ATRIUM, aflată sub patronajul Comisiei Europene.

   Șteiul are un patrimoniu cultural arhitectural de tip totalitarist, a fost inclus in această asociație in 2019 și are ca obiectiv promovarea la nivel european a acestor valori și dezvoltarea turismului cultural.

  Subiecte dintre temele și dezbaterile în atelierele de lucru:

  -Interpretarea disonanței: narațiunile de patrimoniu ale ATRIUM și sectorul turismului"

  -Catalogul digital ATRIUM

  -Proiecte europene, o resursă pentru obiectivele ATRIUM

  -Schimbul de bune practici între membrii ATRIUM

 • 27/09/2022

  CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ȘTEI- UN NOU PROIECT DIN BANI EUROPENI

  Proiectul constă în reabilitarea și modernizarea clădirii din incinta Grădiniței cu Program Prelungit(foto 2), iar Centrul Comunitar Integrat va funcționa având ca grup țintă, în special, categoriile vulnerabile de persoane(persoane vârstnice, persoane cu dizabilități)

  Valoarea proiectului este de 238.000 € iar proiectul a fost câștigat prin Programul PNRR, Componenta-12, Sănătate.

  Centrul va avea un spațiu care va cuprinde următoarele încăperi:

  -birou pentru personalul centrului

  -sală pentru consiliere medicală individuală și/sau întâlniri de grup

  -sală pentru consiliere socială sau alte activități de servicii sociale

 • 27/09/2022

  SISTEM SUSTENABIL PENTRU ALIMENTARE CU APĂ DE CALITATE, PRIN PROGRAMUL „A SALIGNY”

  Astăzi, la sediul MDLPA, am semnat în prezența Domnului Ministru, Adrian Veștea, contractul de finanțare pentru un nou proiect de management a apei potabile.

  Furnizarea apei potabile în orașul nostru NU CONSTITUIE O PROBLEMĂ, după finalizarea proiectului de reabilitare a rețelelor de apă prin programul PNDL2. Șteiul are un sistem de alimentare cu apă CONSOLIDAT ȘI EFICIENT.

  Această investiție nouă va avea rolul de a crea ÎN PARCUL INDUSTRIAL o gospodărie de apă nouă, care în caz de nevoie, să aibă autonomie față de cea a orașului.

 • 27/09/2022

  ENERGIA VERDE- O PRIORITATE PENTRU ȘTEI

  Am început lucrările de introducere a rețelei pentru apa geotermală, de la forajul 3010, din zona cimitirului, la mai multe obiective din oraș, din care primul este Spitalul Orășenesc Ștei, unde am ajuns cu rețeaua, la sfârșitul săptămânii trecute.

  Lucrările se fac în regie proprie, cu angajații de la Zone Verzi, în colaborare cu muncitorii de la Solceta, iar economiile făcute de primărie, prin această decizie, depășesc 2 milioane lei.

  După obținerea licenței de exploatare în perimetrul Stei, pentru apa geotermală, am pregătit un proiect, prin care vom conecta sursa de apă geotermală la mai multe instituții publice, care o vor utiliza la încălzire.

 • 27/09/2022

  SE FINALIZEAZĂ LOCUINȚELE SOCIALE DE LA ȘTEI

  Lucrările la proiectul ,,REABILITARE ȘI MODERNIZARE LOCUINȚE SOCIALE. PARC ȘI ALEE DE ACCES" se vor finaliza până la sfârșitul acestui an.

  Proiectul este finanțat din fonduri europene și are ca obiectiv principal reabilitarea, modernizarea și refuncționalizarea clădirii fostului sediu al poliției, de pe strada Independenței(foto 5, in anul 2012), aflat în stare avansată de degradare, prin construirea a 12 apartamente ca locuințe sociale, destinate persoanelor din categorii vulnerabile.

 • 27/09/2022

  ZONA DE AGREMENT A LACULUI ȘTEI ESTE ÎN FAZA DE FINALIZARE A LUCRĂRILOR

  Lucrările de amenajare a Zonei Lacului Ștei continuă și proiectul se va finaliza până la sfârșitul acestui an.

  Chiar dacă procesarea documentelor aferente procedurilor pentru decontarea lucrărilor se fac cu mari întârzieri la nivel de minister, în colaborarea cu antreprenorii care efectuează lucrările, ne străduim să depășim toate impedimentele, astfel încât până la sfârșitul acestui an să încheiem aceste proiecte finanțate din bani europeni.

  Recent, s-au finalizat toate aleile pietruite, suporții pentru bănci și locurile pentru grătare de pe malul lacului din proximitatea filigoriilor(foto 3,4,7,8,9,10).

 • 27/09/2022

  CONFERINȚA DE LA ȘTEI A PĂRINTELUI PROF. UNIV. DR. STELIAN TOFANĂ, DE LA FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ DIN CLUJ-NAPOCA, A SUSCITAT UN LARG INTERES PUBLIC.

  Duminică, 30 Iulie, în sala mare a Casei de Cultură Miron Pompiliu din Ștei, părintele Stelian Tofană a avut o prestație specială, foarte emoționantă, abordând o temă de actualitate: „Ce ne spune Biblia despre Maica Domnului”?

   Timp de două ore, prezentarea, dar și întrebările puse la finalul întâlnirii, au prezentat un interes deosebit pentru publicul care a participat număr mare la acest frumos eveniment, organizat de către Parohia Ortodoxă Ștei, în colaborare cu Primăria Ștei.

 • 27/09/2022

  Cancerul de sân depistat la timp, poate fi vindecat!
  In perioada 21-22 August 2023, între ora 8.00 - 19.00, in baza unei programări prealabile, in cadrul Spitalului Orasenesc Stei, se vor realiza mamografii gratuite femeilor cu vârsta cuprinsă între 50-69 ani.
  Aveți grija de sănătatea dumneavoastră!

  Mamografii GRATUITE la Stei

  Institutul Oncologic Prof Dr. Ion Chiricuță Cluj Napoca împreună cu Spitalul Orasenesc Stei și autoritățile publice locale vă pun la dispoziție o unitate mobilă de screening, locul unde poți beneficia de mamografii gratuite dacă îndeplinești următoarele condiții:

  Se testează populația feminină cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani care:
  nu au un diagnostic confirmat de cancer mamar;