Mergi la conţinutul principal

ENERGIE VERDE ÎN ȘTEI-AL DOILEA PARC FOTOVOLTAIC DIN BANI EUROPENI

Azi, la sediul Ministerului Energiei, alături de Domnul Ministru, Sebastian Burduja și colegul, Mihai Sferle(foto1,2,3), am participat la semnarea primelor două contracte de finanțare ale programului național FONDUL DE MODERNIZARE, atribuite Orașului Ștei(foto 5,6) și Comunei Cociuba Mare.

 

Această investiție, prin care Primăria Ștei construiește în oraș al DOILEA PARC FOTOVOLTAIC(400 KW), vine în completarea primului proiect câștigat(care este în faza de finalizare), cu FINANȚARE EUROPEANĂ-PROGRAMUL POIM, prin care se produce energie regenerabilă(399 KW-foto 4).

 

Împreună, vor asigura întreaga cantitate de energie electrică necesară instituțiilor publice din orașul nostru.

Până la sfârșitul lunii februarie primăria noastră va lansa licitații de achiziție publică a constructorilor pentru reabilitarea termoenergetică la toate clădirile instituțiilor publice din oraș(clădirile școlilor, spitalului, primăriei)

 

Pentru toate acestea avem contracte de finanțare semnate din bani europeni, PRIN PROGRAMUL PNRR și la toate acestea vom folosi pompe de căldură și energia termică a apei geotermale din cele două foraje ale orașului.

 

Tot prin acest program, se va lansa, în cursul lunii februarie, licitația pentru desemnarea constructorilor și vor fi reabilitate 10 blocuri de locuințe rezidențiale.

 

Mulțumim, Domnului Ministru, Sebastian Burduja și echipei de la Ministerul Energiei, colegilor din Primăria și Consilul Local Ștei, precum și tuturor colaboratorilor care au contribuit la câștigarea acestui important proiect!

 

Energia verde este o preocupare continuă a primăriei noastre și o provocare pentru a transforma localitatea Ștei într-o entitate sustenabilă din punct de vedere energetic și a pentru a deveni ORAȘ VERDE EUROPEAN.