Mergi la conţinutul principal

CLĂDIREA BAZEI SPORTIVE MINERUL VA FI EXPROPRIATĂ ȘI REABILITATĂ DE PRIMĂRIA ȘTEI

Primăria Ștei a început procedura de expropriere a imobilului de la fosta Bază Sportivă „Minerul”(foto 3), pentru care s-a pregătit un proiect de reabilitare și modernizare, oferindu-i-se funcțiuni multiple.

 

Lucrările de execuție au fost scoase la licitație, cu clauză suspensivă, au fost depuse trei oferte, care sunt în evaluare, iar după semnarea contractului de execuție vom încerca să identificăm o sursă de finanțare din fonduri nerambursabile.

 

Din lipsa de fonduri proprii am făcut exproprierea în două etape; terenul de joc propriu-zis a fost achiziționat anul trecut, iar anul acesta, expropriem această clădire, ambele de la Compania Națională a Uraniului.

 

În următorii 2-3 ani, orașul va avea, aici, o bază sportivă modernă, cu acces public pentru practicarea sportului, atât în regim organizat, cât și individual.

 

Aceasta va dispune de o pistă de alergare sintetică, un teren de joc oficial cu gazon natural și un alt teren de antrenament de dimensiuni mai mici, tribune reabilitate și două parcuri joacă, din care unul pentru copii, iar altul pentru odihnă și recreere.

 

Trebuie să spun cu regret, faptul că, în anul 2012 când am am preluat funcția de primar, cele două baze sportive ale orașului nostru, Minerul și Oțelul, aparțineau unor entități juridice care nu aveau nicio legătură cu sportul, și de aceea, acum, trebuie să facem eforturi financiare pentru a expropria și a intra în posesia Bazei Sportive Minerul.