Mergi la conţinutul principal

♻️ SE CONSTRUIEȘTE PARCUL FOTOVOLTAIC, IAR ENERGIA VERDE VA ALIMENTA UN HUB DE CLĂDIRI, CARE VA DEVENI NEUTRU ENERGETIC

🟩 Puterea instalată a parcului fotovoltaic este de 400 kw și va produce, aproximativ, 459 660 KWh/an, energie electrica.

ℹ️ Valoarea totala a investiției este de aproximativ 1 milion euro, sursa de finanțare fiind fondurile europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

✅ Obiectivele investiției sunt alimentarea cu energie electrică a HUBULUI de clădiri publice( școala, internatul, sala de sport, baza sportivă) din zona Colegiului Național Avram Iancu, pentru consumul direct, pentru iluminatul arealului, dar și pentru alimentarea cu energie electrică a pompelor de căldură, care fac parte integrantă din proiect și vor furniza energia termică pentru toate aceste clădiri publice.

💧Randamentul pompelor de căldură va crește prin folosirea apei geotermale din forajul 3002 și a celei reutilizate de de la secția de balneologie a spitalului orășenesc, ce se va finaliza în prima jumătate a anului viitor.

🟪 Această secție nouă este construită prin reconversia clădirii Internautului 2, care era dezafectat.

🟢 Celelalte clădiri din acest Hub vor intra în reabilitare termoenergetică, prin alte proiecte câștigate pe fonduri europene, care sunt deja în implementare.

♻️ Vom încerca să obținem aici un complex de clădiri cu un consum minim de energie sau chiar neutru din punct de vedere energetic.